Știri

Tractorul Fastrac 8330

   Întreprinderile agricole din prezent operează într-un mediu concurențial dur și se confruntă cu o serie de probleme legate de creșterea productivității, reducerea costurilor fixe și asigurarea produselor de înaltă calitate. Cu toate acestea, soluțiile oferite de furnizorii de echipamente nu corespund întotdeauna nevoilor reale ale sectorului agricol. În aceste condiții, JCB a dezvoltat mașini care iau în considerare în mod maxim nevoile actuale ale întreprinderilor agricole.

 

                                                        

 

Cu 5-7 ani în urmă, producătorii au început să rezolve problema asigurării calității înalte a operațiunilor agricole produse în cantități mari în cel mai scurt timp posibil. În prezent, fermierii au la dispoziție complexe moderne de însămânțare, unelte pentru prelucrarea verticale, cositoare triplex, pulverizatoare tractate și alte sisteme capabile să funcționeze la o viteză de 20 km / h sau mai mult. De fapt, capacitățile acestui echipament pot fi limitate doar de doi factori: puterea tractorului și capacitățile fizice ale operatorului mașinii din cabină. La prima vedere, aceste restricții sunt ușor de depășit, însă, în practică, totul nu este atât de simplu.

                                                                                                 

                                                                                           Soluțiile tradiționale nu sunt suficiente

  În ciuda exploziei noilor tehnologii în sectorul agricol, schimbări fundamentale în proiectarea tractoarelor nu au avut loc în ultima perioadă. Cele mai comune mașini au o greutate standard pe axele 60x40, punți rigide de montare și o cabină situată în spatele lor. Resursele acestei structuri pentru dezvăluirea potențialului fermelor agricole moderne și, în consecință, a afacerilor fermierilor în general nu sunt suficiente.
De exemplu, atunci când se folosesc astfel de tractoare pentru însămânțare, agricultorii după apariția lăstarilor observă că acestea sunt mai rare pe traseul mașinii, iar calitatea lor este mai gravă. Faptul este că, atunci când se cântărește pe axele de 60x40, roțile din spate ale tractorului condensează solul la o adâncime de 25 cm, ceea ce agravează germinarea semințelor.
 
 Un alt aspect problematic este legat de transportul produselor. Tractorul tradițional nu poate atinge viteza dorită atunci când conduceți cu o remorcă pe drumurile publice. La rândul lor, camioanele nu au suficientă manevrabilitate pentru a lucra în câmpuri. Această problemă este deosebit de pronunțată în timpul recoltării de culturi cum ar fi sfecla de zahăr, cartofi sau siloz, atunci când mașinile care sunt blocate în sol umed trebuie să fie trase din câmpuri cu ajutorul tehnologiei.
  În plus, în cabinele tractoarelor tradiționale, operatorii se simt incomod. Scuturarea, lipsa de vizibilitate și zgomotul în cabină conduc la oboseală rapidă a operatorului și, prin urmare, la o scădere a productivității muncii.
Toate aceste probleme în ansamblu au un efect economic negativ, împiedică creșterea productivității întreprinderilor agricole și nu le permit să scurteze timpul de lucru, ceea ce este deosebit de important în timpul perioadei de însămânțare și în timpul recoltării.
 
                                                                                           
                                                                                             Capacitatea tractoarelor și viteza camionului
 
  Astăzi, fermierii au nevoie de o nouă generație de mașini. Vorbim în special despre modele cu distribuție a greutății de-a lungul axelor 50x50 și suspendarea ambelor poduri, care asigură o presiune uniformă asupra solului și care se pot deplasa pe drumurile publice cu o viteză de cel puțin 60 km / h. 
 
 
                                              
 
 
 
   Un exemplu este modelul JCB Fastrac 8330. Acestea sunt echipate cu motoare cu puterea nominală de 335 CP, care oferă un cuplu de 1.440 N · m la 1.500 rpm, ceea ce permite lucrul pe teren la viteze de până la 40 km / h. În plus, JCB Fastrac poate tracta o remorcă publică cu o greutate totală de până la 40 de tone pe drumurile publice. Mașini cu manevrabilitate la tractor și viteză a camionului.
Aderența optimă la suprafața câmpului, pe lângă balastarea corespunzătoare, este asigurată de un sistem inteligent de distribuție a masei de-a lungul axelor, care încarcă axul frontal al tractorului pentru a preveni alunecarea. Frânele cu disc ABS sunt responsabile pentru siguranța pe drumurile publice, confortul operatorului și viteza ridicată atât pe teren, cât și pe șosele sunt suspensia ambelor osii. Până în prezent, piața nu are analogii ale unei astfel de mașini.
 
 
 
                                                                                                                                                     
 
 
                                                                                                                Ca și în clasa business
 
 
    JCB Fastrac 8330 au un aspect cadru și locația cabinei între axele tractorului. Astfel, operatorului i se asigură o revizuire completă și condiții de muncă confortabile. Nivelul vibrațiilor, în același timp, este comparabil cu cel simțit atunci când conduci o mașină de clasă business. Acest lucru este facilitat de asemenea de prezența unui sistem de direcție hidrostatic cu două circuite care facilitează tracțiunea tractorului. Sistemul de navigație prin satelit controlează mișcarea tractorului de-a lungul unei căi predeterminate, ceea ce facilitează operarea operatorului. O transmisie variabilă continuă asigură o utilizare optimă a puterii și cuplului, ceea ce vă permite să economisiți semnificativ combustibil.
 
 
                                            
                                            
 
 
        Combinația acestor caracteristici dă un efect sinergie, permițând agricultorilor să efectueze operațiuni de teren la viteze mari, să crească productivitatea, să mențină o calitate ridicată a muncii și, în același timp, să economisească costurile.