Новости

VIDEO. Administrarea corectă a îngrășămintelor și automatizarea activității întreprinderii – prezentate de Elit-Tehnica și SAS

Controlul de la distanță a mașinilor agricole, stării câmpurilor și dezvoltării culturilor, precum și gestionarea eficientă a întregii întreprinderi – posibilă datorită tehnologiilor moderne. Pentru a prezenta fermierilor avantajele monitoringului și automatizării evidenței costurilor în agricultură, dar și principiile administrării corecte a îngrășămintelor Companiile Elit-Tehnica, Kverneland și SAS Moldova au organizat recent două seminare.

Fermieri din întreaga țară, interesați de implementarea tehnologiilor moderne, s-au reunit în cadrul evenimentelor organizate în nordul (Bălți) și sudul (Comrat) Republicii Moldova.

„Cheltuielile generate de asigurarea nutriției plantelor au o pondere înaltă în totalul costurilor pe care le suportă fermierii an de an la cultivarea culturilor agricole. Deseori, acestea depășesc 30% din totalul costurilor directe. Astfel, ne-am propus să organizăm aceste evenimente pentru a prezenta cum corect trebuie realizată administrarea îngrășămintelor și care sunt particularitățile de care trebuie să țină cont fermierii. Totodată, o provocare a prezentului ține de digitalizarea proceselor în agricultură, care oferă oportunitatea de a avea o afacere cu adevărat rentabilă și gestionată eficient. Am încercat să abordăm aceste subiecte interacționând cu fermierii, analizând provocările cu care se confruntă aceștia și prezentându-le soluții eficiente. Sper, în acest mod, să sporim productivitatea, rentabilitatea și facilităm munca în agricultură”, a menționat Ghenadie Cioinac, președintele Grupului Elit.

În cadrul seminarelor, reprezentanți ai companiilor partenere Elit-Tehnica și Studioul Sistemelor Agricole, au abordat subiecte importante și interacționat cu fermierii. Totodată, au fost discutate aspecte practice ce țin de utilizarea platformei SAS by Cropio, GPS-trackerelor, stațiilor meteo, Împrăștietoare TL GEOspread și semănători Optima (de la producătorul Kverneland) înzestrate cu utilaj de precizie și control în administrare.

Mai multe detalii în următorul video: